28 Mart 2015 Cumartesi

IPTV Nedir ve IPTV ürünleri



IPTV SİSTEMİ NEDİR NASIL ÇALIŞIR

Tek Tuşla Multi Konfor.

Hastane, otel, konut ve işletmelerde IPTV sistemleri ile zengin içerik, maksimum sistem ve müşteri yönetimi sunuyoruz. Size ise sadece müşteri memnuniyetinizin arttığını izlemek ve ek kazanç sağladığınız hazır uygulamaları kullanmak kalıyor.

IPTV, geleneksel TV yayıncılığını geride bırakarak otellere vazgeçilmez müşteri konforu, kurumsal itibar ve farkettiren pazarlama yöntemleri sunuyor.

Sunduğunuz içerikler sayesinde kar sağlayabilir; tesislerinize ait kampanyaları kısa mesaj ile müşterilerinize duyurabilir; organizasyon ve reklamlarınızı Digital Signage  teknolojisiyle yayınlayabilirsiniz.

Müşterilerinizin otel içerisinde geçirdiği süreler uzayacak ve otel hizmetlerinden faydalanma artacak; Kurumsal itibarınız ve sunduğunuz müşteri konforu değerlenecek ve böylece müşteri sadakatini daha başarılı yönetebileceksiniz. Tüm bunlar, kazanacaklarınızdan sadece bazıları.
IPTV dünyasına hoşgeldiniz.


 IPTV Arayüzü Hakkında

Kullanım açısından dikkat çekici derecede hızlıdır;
  • Kolay kullanıma sahiptir;
  • Herhangi bir PMS arayüzü ile sorunsuz çalışır (Opera, Prestige, Acihotel, Classone-Allar and 7 stars, Sihot, Simhotel, Ulyses);
  • 11 dilde kullanım seçeneğinin olmasının yanında, ayrıca bir dil de ilave edilebilir (Mevcut diller: İngilizce, Türkçe, Almanca, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Portekizce, Yunanca, Rusça, Arapça ve İbranice);
  • % 100 ölçeklendirilebilir;
  • HDMI çıkışı üzerinden yüksek çözünürlüklü (HD) ekran görüntüsü sağlar;
  • Server başına 400 kullanıcıya SD, 200 kullanıcıya HD sinema izleme imkanı sunar;
  • TV Kontrolü: Check-in, alarm, mesaj gibi PMS’ten gelen her türlü bildirime göre otomatik olarak TV’nin açılıp kapanmasını sağlar;
  • Arayüzü kurumsal kimlik doğrultusunda düzenlenebilir;
  • Tüm TV marka ve tiplerine uyumlu tek yazılım olarak sektöründe ilktir.
 otel kampanya, tesis ve hizmetlerinizden müşterilerinizi en efektif şekilde bilgilendirerek hizmetlerinin daha iyi tanıtılmasını ve satılmasını sağlar.

Müşterileriniz, IPTV ekranında sizin tarafınızdan gönderilen mesajlarla aktivite ve kampanyalarınızdan haberdar olur.


Donanım ve Teknik Altyapı

IPTV altyapısı temel olarak server ve headend merkezli bir network mimarisine sahiptir.



IPTV'nin diğer TV Sistemlerinden Farkı Nedir?

  1. Özel Lisan Seçimi ve Karşılama Mesajı:
Resepsiyonda girişte (Check-In) sırasında, gelen konuğun uyruğu doğrultusunda resepsiyondan girilen bilgi doğrultusunda odaya girildiği anda TV ekranının açılarak konuğun lisanı ile “HOŞGELDİNİZ” Karşılama Mesajı, müşteriye göre özelleştirilebilmektedir. Resepsiyondan girişi yapılan konuğun adı ekranda görünerek kendi dilinde karşılanarak kuruma prestij katacaktır.

  1. Özelleştirilmiş TV Ayarları:

-Kanal listesi oluşturma ve guruplama,
-Müşteri anadili doğrultusunda sıralama,
- Yayın akışı bilgisi (EPG),
- Yayın içeriği kaydetme ve sonra tekrar izleme (nPVR).

IPTV modülü, istenen tüm Uydu TV kanallarını müşterilere sunabilir. Tamamen dinamik olan kanal seçimi, kanal diziliminin anında değiştirilmesini ve müşteri profiline göre kanal planı sunulabilmesini sağlar.
Örneğin, konuğun Alman uyruklu olması halinde resepsiyondan tamamlanacak bilgi girişleri sayesinde Almanca kanalların öncelikli sıralanması gibi. 
Veya talep olması halinde, müşteriye özel kanal listesi sunulabilir; hatta belirlenen TV kanalları sadece belirlenen müşteri gurupları tarafından izelenebilecek şekilde dağıtılabilir.


  1. TV Üzerinden İnternete Bağlanabilme ve Ücretlendirme
IPTV+Interaktif TV Sistemi sayesinde, kurum müşterilerine yüksek hızda internet erişimini mümkün sunabilmektedir. Böylece müşteriler odadaki TV’yi bir internete girerek gezebilecekleri bir bilgisayar olarak kullanabilir, internette dolaşabilir, web mail’e erişebilirler.  Bağlanmadan önce müşteriler, internette geçirecekleri zamanı önceden seçebilirler. Ayrıca tüm kullanım süreleri ve fiyatları otel tarafından belirlenebilmekte ve ücretlendirilebilmektedir.

  1. Özel/İsteğe Bağlı Film izleme (Video On Demand-VOD) ve Ücretlendirme
IPTV+Interaktif TV Sistemi Video On Demand (VOD) özelliği sayesinde, İstenen film istenen zamanda seçilebilir, izleme istenen zamanda durdurulup devam ettirilebilir. Film duraklatıldığında tüm diğer IPTV hizmetleri kullanılabilecektir. Müşteriler film türleri içerisinden istediklerini seçebilirler: aksiyon, komedi, drama, korku, çocuk ve erotik ana film türleridir. Tüm filmler birkaç dilde verilebilmektedir. Filmler DVD kalitesinde izleyiciye sunulmaktadır. Gelişmiş video yayın sistemi ile 100%’e varan oranlarda eş zamanlı kullanım sağlanabilmektedir.

  1. Özel/İsteğe Bağlı Müzik (Music On Demand-MOD) Dinleme ve Ücretlendirme
IPTV+Interaktif TV Sistemi Music On Demand (MOD) özelliği sayesinde, Ziyaretçi ve Müşteriler; istedikleri müzik CD’sini istedikleri zamanda seçebilir ve sistemi müzik seti gibi kullanabilirler. Müzik kutusu içerisinde müşteriler farklı müzik türlerinden birini seçebilirler: pop, rock, jazz, funk, klasik.

  1. Özel  Oyunlar (Game On Demand-GOD) ve Ücretlendirme
IPTV+Interaktif TV Sistemi Game On Demand (GOD) özelliği sayesinde Tüm müşterilere hitap eden kolay kullanışlı oyunlar sunar.  Tüm oyunlar uzaktan kumanda ile kolaylıkla kontrol edilebilir. Bilgi yarışmaları, casino oyunları (Black Jack), çocuk oyunları, yetenek oyunları (Sudoku) sunulan oyunlardan bazılarıdır, standart paket içerisinde 10 adet oyun sunulmaktadır. Müşteri oyun hizmetini satın aldıktan sonra, kaldığı süre içerisinde tüm oyunlara erişebilecektir.

  1. Uyandırma Servisi:
Alarm hizmeti müşterilerin uyanmak istedikleri saate alarm kurabilmelerini sağlamaktadır. Alarm zamanı geldiğinde TV otomatik olarak açılacaktır. Alarm sistemi kendi kendine çalıştığı için otel personelinin bunun için zaman ayırmasına gerek yoktur.

  1. Fatura Bilgisi ve Hızlı Check–Out:
Eğer otel isterse, müşteriler fatura bilgilerini istedikleri zaman TV den görebileceklerdir. Bu bilgi otel PMS sistemi tarafından sağlanacağı için ön entegrasyon yapılması gerekmektedir. Check‐Out işlemini TV üzerinden yapabilmek mümkündür. Bu sayede resepsiyonda yığılma önlenebilmektedir.

  1. Konuk/Müşteri Mesaj Servisi:
Müşterilerin o anki aktivitelerinden bağımsız olarak (TV kapalı, film izleniyor, müzik dinleniyor vb.) en üstte görünecek mesajlar konuk/müşterilere ACİL MESAJ iletilebilir. Müşteriye TV ekranı üzerinde bir mektup ikonu belirerek Müşterinin mesajı dilediği zaman okuyabileceği mesajlar iletilebilir. Mesajları müşteri gruplarına göre göndermek de mümkündür. Gruplar otel PMS sistemi tarafından veya admin programı üzerinden tanımlanabilmektedir. (VIP Müşteri, Özel Konuk, Genel Konuk vb.)

  1. Bilgi ve Tanıtım Sayfaları Eklemeyi Sağlar
Otel rehberi, otel tesisleri, otel hizmetleri, restoranlar, en yakın mağaza vb bilgi sayfalarına ulaşılabilir. Böylece resepsiyonun meşguliyetinin yanı sıra kurumun doküman ve kırtasiye masrafları azaltılarak görsel ve kurum prestiji arttırılır.

  1. Oda Servisi:
Otel tarafından sunulan bir ürün ya da hizmetin, doğrudan televizyon ekranından sipariş edilebilmesine olanak sunar. Siparişlerin görsel verilmesi sayesinde resepsiyonun siparişler için zaman ayırmasına gerek yoktur.
 Kullanışlı Müşteri Yönetimi Sunar
Müşteri listesine isim kullanarak (sistemin kuruluşundan itibaren tüm müşteriler veya sadece otelde kalan müşteriler) erişim sağlar. Müşteri opsiyonları yönetilebilir. Müşteri grupları oluşturularak grup ataması yapılabilir. (VIP müşteri, Erotik İçeriği Engelle vb.)

  1. Kullanışlı Sistem Yönetimi Sunar
 IPTV+Interaktif TV Sistemi sayesinde, yönetim programına erişecek personel tayin edilebilir. Her otel çalışan yetkilisi/kullanıcısına farklı kullanıcı hakları verilebilir. TV kanal listesinin Web üzerinden yönetilebilir. Otel personeli herhangi bir web browser kullanarak TV tuner modüllerine uzaktan bağlanıp odalara gidecek kanal listesini on‐line olarak seçebilir. Her odaya tek tek gidip her bir TV alıcısını ayarlamak gerekmez. Merkez odasındaki TV modüllerine uzaktan bağlanıldığında, TV kanal listesi tüm odalarda otomatik olarak güncellenecektir.

  1. IPTV Modülünün Bazı Önemli Özellikleri:
IPTV modülü istenen tüm Uydu TV kanallarını müşterilere sunmaktadır. Tamamen dinamik olan kanal seçimi, kanal diziliminin anında değiştirilmesini ve müşteri profiline göre kanal planı sunulabilmesini sağlamaktadır. TV kanalları tüm odalara DVD kalitesinde dağıtılır. Dijital sinyaller kullanıldığı için tüm gürültü etkileri yok edilir. Kullanımı Kolay ve Sezgisel Arayüzü sayesinde Tüm TV kanalları liste şeklinde görüntülenir. Liste üzerinde kanal adı, kanal numarası ve TV kanalının ülkesi görünmektedir. Pay TV Kanallarıyla, Otel dilediğinde bu kanallardan herhangi birini müşteriye ücret karşılığında sunabilecektir.

IPTV + INTERAKTIF TV nin AVANTAJLARI:

  • Ziyaretçi/Müşterinin uyruğuna göre Lisan seçimi, Oda karşılama mesajı ve konuk diline göre Kanal önceliği sayesinde kuruma prestij kazandırır.
  • TV üzerinden İnternete Bağlanma, Film İzleme, Müzik Dinleme ve Özel oyunları sayesinde Kuruma ek bir donanım gerektirmeden yönetilebilir ve kontrol edilebilir ek bir kazanç sağlar.
  • Uyandırma Servisi, Fatura Bilgisi ve Hızlı Check–Out, Konuk/Müşteri Mesaj Servisi, Bilgi ve Tanıtım Sayfaları, Oda Servisi özellikleri sayesinde kurumun Kırtasiye Masraflarını azaltmasının yanı sıra resepsiyon ve çalışanlarında yükünü azaltarak verilen hizmetlerin ve bilgilerin tek bir noktadan hızlı ve kontrollü olmasını sağlar.
  • Müşterilerin özel yada gruplandırılarak kullanışlı Müşteri yönetimi sunar
  • Kurum çalışanlarının yetkilendirilerek kullanışlı Sistem yönetimi sunar
  • TV Kanallarının, hızlı ve tek bir noktadan Yönetimini ve Kontrolünü sağlar. Böylece verilen hizmetin kontrollü ve hızlı olması sağlar.
  • Kurumda, Çalışanların zaman tasarrufu ve kırtasiye giderlerinin azaltılması sayesinde tasarruf edilirken, ek özellikleri ve yönetilebilir olması sayesinde kullanım kolaylığı, hızlı hizmetin yanı sıra Özel TV Kanalları, Müzik, Oyun ve İnternet hizmetlerini ek bir cihaz (Bilgisayar, Konsol ve Müzik sistemi vb.) gerektirmeden sunarak ek bir gelir sağlar. Yüksek ve hızlı hizmet kalitesi kuruma göz ardı edilemeyecek Prestij kazandıracaktır.
  • www.uyduevim.net





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder